05 July 2016

End of Ramadhan : Leaving The City

Sahur pertama aku dengan mereka, berbuka terakhir di kota juga dengan mereka. Kemudian, momen pertama kali teman kawan yang baru bergelar ayah shopping barang baby pun boleh tahan menghiburkan :

Sedang aku meneliti barang-barang baby di rak satu per satu,

Aku :
Oh my goodness, sebelum kahwin pilih design getah, lepas kahwin pun masih pilih design getah.

Kawan :
Apa? Kondom? Puting?

Semua :
Kahkahkah!!!

Aku perhati dari jauh dua lelaki mencari-cari lampin bayi baru lahir. Bila mereka merapat,

Kawan : Sher, kalau orang tak tahu kan, mesti orang ingat dua orang gay boy ni baru bela anak angkat kan?

...and who knows, it's my first time hopping into his car balik raya heading south. It was a very well spent moment just the two of us, talking about The Power of Creator and blessings. A privilege for me, like always, I was given the opportunity to pick the playlist through out the journey! Of course, I chose Suri Cemara, I was delighted by his music arrangement because I can tell I spent almost every Tuesday and Wednesday listening to them while working on my paperwork in Langkawi. Suddenly, he said,

"Sher, kau nak tau tak. Ni lah first time aku drive paling slow balik Seremban,"

Skipped, but the whole conversation made me wonder.

"Dear Sherry, do you believe in GOD?"
"Dear Sherry, do you want this kind of life, or this kind of people in your life?"

I remained silent.


No comments:

Post a Comment